Vilobicel col.labora amb:

PRINCIPIA

Can Solà

TomEva birders

Licencia Creative Commons
Vilobicel por Josep Biayna Rodríguez se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Unported.
Basada en una obra en http://vilobicel.jimdo.com/.

Família Phaneropteridae

Inclosa fins fa poc temps entre els Tettigoniidae, aquesta família està representada en la P. Ibèrica per un total de 15 espècies. Excepte Phaneroptera sps. i Tylopsis liliifolia, són espècies braquíferes o micròpters, incapacitades per al vol. Solen ser d'hàbits discrets, arbustius i poc actives en les hores centrals del dia.

Gèneres: Phaneroptera (3 sp); Tylopsis (1 sp); Isophya (1 sp.); Barbitistes (2 sp.); Metaplastes (1 sp.); Leptophyes (1 sp.); Polysarcus (2 sp.); i Odontura (4 sp.)

Phaneroptera nana  Fieber, 1853

Aquest saltamartí el trobem distribuït per tota la conca mediterrània, es caracteritza per les seves llargues ales que sobrepassen àmpliament els èlitres malgrat el bon desenvolupament d'aquests. El oviscapte de les femelles és molt llarg i està torçat cap a la dreta.

Les potes saltadores presenten una musculatura molt més desenvolupada que en espècies afins.

Presenten l'òrgan auditiu en les tíbies anteriors.

Tant els mascles com les femelles canten, fent un duo: la cançó del mascle és contestada per una curta rèplica de la femella.

El seu rang de distribució comprèn des d'Europa meridional fins a Àsia Menor i tot el nord d'Àfrica, en zones de matoll o herbes altes.

Tylopsis lilifolia