Vilobicel col.labora amb:

PRINCIPIA

Can Solà

TomEva birders

Licencia Creative Commons
Vilobicel por Josep Biayna Rodríguez se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Unported.
Basada en una obra en http://vilobicel.jimdo.com/.

Família Oecanthidae

Oecanthus dulcisonans Gorochov, 1993

Es tracta d'un grill petit, de poc més d'un centímetre i mitjà de longitud, amb grans ales perfectament desenvolupades que li permeten volar amb normalitat, i antenes una mica més llargues que la longitud del cos.

Mostren una coloració pàl·lida groguenca, encara que de vegades poden ser verds. La part superior de les ales és més estreta en les femelles que en els mascles, però tots dos sexes presenten un aspecte delicat, hagut de sobretot al fet que els lòbuls laterals del pronot són molt curts.

Les tíbies de les potes anteriors són aplanades i mostren un timpà oval ben desenvolupat.

Els mascles tenen un grinyol incansable d'intensitat variable, que aconsegueixen fregant entre si els seus èlitres. Quan senten un perill, normalment no callen, sinó que modulen la sonoritat del cant, amb el que els possibles depredadors perden completament l'orientació de la seva ubicació.

Habiten a les zones càlides d'Europa Central i Meridional, Àsia Central i en el Nord d'Àfrica. Els adults poden veure's des de juliol fins a octubre, alimentant-se d'inflorescències vegetals sobre arbustos i altres plantes altes.