Vilobicel col.labora amb:

PRINCIPIA

Can Solà

TomEva birders

Licencia Creative Commons
Vilobicel por Josep Biayna Rodríguez se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Unported.
Basada en una obra en http://vilobicel.jimdo.com/.

Família Gryllotalpidae

Gryllotalpa gryllotalpa (Linnaeus, 1758)

El cadell o talla cebes té l'aspecte d'un grill allargat, amb les potes davanteres convertides en veritables pales excavadores, que li faciliten la seva vida subterrània. Aconsegueixen els 4 centímetres de longitud.

El seu aspecte és robust, és de coloració vermellosa o marró i està recobert d'abundants pèls fins. Té uns ulls rudimentaris, dues curtes antenes i dos grans cèrcols punxeguts en l'extrem de l'abdomen. Les ales posteriors estan ben desenvolupades i queden protegides per curts èlitres.

Roman 2 o 3 anys en estat de larva. Durant el període de zel, el mascle canta per atreure a la femella i és el moment de la seva vida en el qual aquests animals fan ús de les seves ales, doncs la resta de l'any gairebé mai volen. Les femelles posen fins a 250 ous que triguen uns 18 dies a fer eclosió.

S'alimenta tant de productes animals, principalment invertebrats terrestres com a larves d'escarabats i cucs, com de productes vegetals, per la qual cosa ocasiona danys a l'agricultura pel seu costum de succionar les arrels de les plantes joves.