Vilobicel col.labora amb:

PRINCIPIA

Can Solà

TomEva birders

Licencia Creative Commons
Vilobicel por Josep Biayna Rodríguez se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Unported.
Basada en una obra en http://vilobicel.jimdo.com/.

Família Motacillidae  Horsfield, 1821

Els ocells inclosos en aquesta família no presenten dimorfisme sexual. Són bons corredors que construeixen els seus nius en el sòl.

Gènere: Motacilla Linnaeus, 1758

Motacilla alba

La Cuereta blanca, profusament difosa per Europa i Àsia i el nord d'Àfrica a l'hivern, té el característic costum de moure contínuament la seva llarga cua a dalt i a baix. El plomatge és gris, blanc i negre, sent més contrastat en els mascles que en les femelles, i amb una gran variabilitat, en les diferents subespècies reconegudes. Mesura prop de 20 centímetres de longitud.
Les cueretes són insectívores, i per això, per evitar la manca de preses a l'hivern, les poblacions més septentrionals es desplacen al sud en aquesta època, encara que no arriben a ser veritables migracions. Així en la península Ibèrica, és gairebé més freqüent a l'hivern que durant la resta de l'any, quan arriben les poblacions que nien a Europa.
Fan els seus nius en forats de les roques o de les construccions humanes, que són condicionats mitjançant pèls, plomes i altres fibres. La posada consta de 5 o 7 ous blanquinosos, amb marques grises o marrons. La incubació dura unes dues setmanes i la realitza solament la femella; després els pollets són alimentats pels dos progenitors, i abandonen el niu en altres dues setmanes. Poden criar dues o tres vegades en el mateix any.

Català: Cuereta blanca

Castellà: Lavandera blanca

Anglès: White wagtail

 

Altres espècies observades al municipi

  • Cuereta torrentera: Motacilla cinerea
  • Cuereta groga: Motacilla flava
  • Piula dels arbres: Anthus trivialis
  • Titella: Anthus pratensis