Vilobicel col.labora amb:

PRINCIPIA

Can Solà

TomEva birders

Licencia Creative Commons
Vilobicel por Josep Biayna Rodríguez se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Unported.
Basada en una obra en http://vilobicel.jimdo.com/.

Família Anatidae

Totes les aus d'aquesta família són aquàtiques. Entre les adaptacions a aquest mitjà de vida, les anàtids posseeixen una membrana entre els tres dits anteriors de les potes. Aquesta membrana uneix els dits íntegrament, s'estén des de la base dels dits fins a la punta, just abans de la peülla.
Són usualment aus migradores que viuen en les proximitats de l'aigua.
S'inclouen unes 150 espècies la distribució de les quals abasta pràcticament la totalitat del planet

Anas platyrhynchos

L'ànec de collverd és una au de bec bastant llarg, ales de notable envergadura, cua i potes curtes i peus grans, amb el dit posterior proveït de lòbul.
Com moltes altres espècies d'ànecs, presenten un marcat dimorfisme sexual. El mascle té el cap de color verd brillant, un llustrós collaret blanc i el pit bru, mentre que la femella apareix completament jaspiada de colors marrons.
És sociable excepte en l'època de reproducció. Fan nius de fulles i herbes folrats de plomissol, ben amagats i generalment en el sòl. La posta consta d'entre 7 i 15 ous de color verdós pàl·lid. La femella s'encarrega sola de la incubació -unes quatre setmanes-, i la criança de la niuada, que la segueix a l'aigua al cap de poques hores de l'eclosió. Els polls són de color groc amb taques marrons.
Durant la muda del plomatge a l'estiu, no poden volar i porten una vida molt discreta. Els vols migratoris estacionals els efectuen de nit.
Els ànecs de collverd s'alimenten fonamentalment de llavors i de brots de les plantes aquàtiques, i de petits animals.
Té una amplíssima distribució per àrees temperades d'Amèrica del Nord -arribant fins al Carib-, Europa i Àsia.

Grup d'ànecs collverds en una bassa prop de la capella de Nostra Senyora de les Fonts

Cant de l'ànec collverd