Vilobicel col.labora amb:

PRINCIPIA

Can Solà

TomEva birders

Licencia Creative Commons
Vilobicel por Josep Biayna Rodríguez se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Unported.
Basada en una obra en http://vilobicel.jimdo.com/.

Himenòpters Argidae

Athalia rosae

La falsa eruga del roser o poll del rose (Arge rosae) és un insecte que, a primera vista, en fase de larva sembla una eruga de papallona, un lepidòpter, i, en fase adulta, una mosca, un dípter, en realitat es tracta d'un himenòpter, un insecte de l'ordre de les abelles, vespes i formigues. La larva més fàcil d'observar i que veiem també en la imatge- s'alimenta exclusivament de fulles de rosers, ja siguin silvestres o cultivats, per aquesta raó és habitual observar-los en els roses dels nostres jardins, als quals infringeix greus defoliacions. Aquestes larves causen plagues notables en els jardins i en els cultius de roses. Té el dors de color ataronjat i el ventre blanc, el cap rodó, tres parells de potes toràciques i el cos ple de petites berrugues negres dels que li surten pèls.

L'adult té un abdomen voluminós, amb la que vola malament. Caldrà fixar-se en els seus dos parells d'ales per diferenciar-lo d'un dípter. La femella pon els ous en el mateix tija del roser, al qual infringeix una ferida addicional que cicatritzarà malament.

Arge ochropus

Athalia ancilla