Vilobicel col.labora amb:

PRINCIPIA

Can Solà

TomEva birders

Licencia Creative Commons
Vilobicel por Josep Biayna Rodríguez se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Unported.
Basada en una obra en http://vilobicel.jimdo.com/.

Família Eulophidae

Els eulòfids (Eulophidae) són una gran família d'himenòpters apòcrits amb més de 4.300 espècies descrites en 300 gèneres agrupats en 5 subfamílies. Segons l'actual classificació, aquesta família inclou al gènere Elasmus que abans formava part de la família Elasmidae, la qual ara és tractada com una subfamília dins d'Eulophidae.

 

Els eulòfids són uns insectes diminuts i difícils d'estudiar perquè es deterioren ràpidament un cop morts, a menys que es conservin en alcohol. Molts de l'exemplars de museu no serveixen per al seu estudi. Les larves d'unes poques espècies s'alimenten de plantes però la majoria són parasitoides d'una gran varietat d'artròpodes, especialment Lepidoptera, Coleoptera, Diptera, Hymenoptera i Homoptera. Els ataquen en diferents estats del seu desenvolupament, fins i tot n'hi ha alguns que s'especialitzen solament en ous, com Closterocerus ruforum o Baryscapus servadeii. A més dels grups esmentats, alguns són paràsits de tisanòpters, la qual cosa és poc comú entre els himenòpters parasítics.

Oomyzus sp