Vilobicel col.labora amb:

PRINCIPIA

Can Solà

TomEva birders

Licencia Creative Commons
Vilobicel por Josep Biayna Rodríguez se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Unported.
Basada en una obra en http://vilobicel.jimdo.com/.

Família Reduviidae

Gimnocerats desproveïts de pilositat serosa abdominal, amb l'escudet curt, amb el còrium dels hemièlitres no dividit, amb els tarsos de les potes intermèdies i posteriors tri articulats i amb el rostre de tres artells corbat a la base i no aplicat a la cara central del cap.

Subfamília Emesinae

Empicoris brevispinus

Subfamília Harpactorinae

Coranus griseus (ninfa)

Com tots els membres de la família reduviidae, la xinxa caçadora grisa és un formidable depredador d'altres petits artròpodes.
Presenta una grandària propera al centímetre i un aspecte variat on predominen els tons grisos (de vegades marrons) amb taques marrons i blanquinoses.
La seva àrea de distribució comprèn gran part d'Europa meridional i central, el nord d'Àfrica i les Illes Canàries.

Rhynocoris cuspidatus

Subfamília Peiratinae

Peirates hybridus

Les ales de color de fons vermell - taronja amb taques negres, més o menys envoltades de groc clar. Fa uns 12 mm de longitud i és força freqüent al nostre municipi..

Es troba a ple estiu, sobretot a les inflorescències, cercant les seves preses, com ara mosques o petites abelles.

Peirates cf. stridulus (ninfa)

Aquestes xinxes són de color negre, però presenten els hemèlitres vermells amb taques negres orlades de groc ocre en els extrems. Té una envergadura alar d'uns 12 mil·límetres.
Aquestes xinxes, i les incloses en alguns gèneres més, estrijolen fregant la punta del rostre contra unes diminutes estries transversals que presenten en el solc pos ternal, mitjançant moviments verticals del cap.
És una espècie pròpia del Mediterrani occidental, on ocupa una àmplia varietat de biòtops diferents.