Vilobicel col.labora amb:

PRINCIPIA

Can Solà

TomEva birders

Licencia Creative Commons
Vilobicel por Josep Biayna Rodríguez se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Unported.
Basada en una obra en http://vilobicel.jimdo.com/.

Família Nepinae

Nepa cinerea

L'escorpí aquàtic europeu apareix en aigües de poca profunditat, es mou amb lentitud pel fons a la captura d'altres petits animals, que atrapa amb les seves poderoses potes anteriors en forma de pinça. Posseeix un llarg tub en l'extrem de l'abdomen, per on es proveeix d'oxigen de la superfície.
Tenen un cos molt aplanat, de color marró grisenc per la part superior. L'abdomen és de color rosat, encara que no pot veure's perquè l'escorpí aquàtic europeu no desplega gairebé mai les seves ales, ja que els músculs del vol estan molt poc desenvolupats i únicament volen per colonitzar nous llocs. Mesura uns dos centímetres.
Les preses preferides són els escarabats aquàtics, larves de mosquits i fins i tot poden captura petits peixos.
La posta la realitzen les femelles sobre tiges i fulles de plantes subaquàtiques, prop de la superfície, i els ous posseeixen entre sis i nou apèndixs respiratoris que es posen en contacte amb la superfície. En una nit, una femella posa una mica més de 30 ous. Les larves apareixen en tres o quatre setmanes, i passen per cinc estadis intermedis abans de convertir-se en adults.