Vilobicel col.labora amb:

PRINCIPIA

Can Solà

TomEva birders

Licencia Creative Commons
Vilobicel por Josep Biayna Rodríguez se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Unported.
Basada en una obra en http://vilobicel.jimdo.com/.

Superfamília Asiloidea

Els "asiloideus" són una superfamília de dípters muscomorfos molt nombrosa i estesa per tots els continents.
Moltes de les espècies són pròpies de terrenys secs i sorrencs. En molts casos es tracta d'espècies paratifoides, però altres espècies són depredadores d'altres insectes i unes altres visiten com a adults les flors, encara que com a larves són depredadores.

Família Asilidae

Aquesta gran mosca pot aconseguir els tres centímetres de longitud. Presenta una coloració fosca, fins a negra, i unes potes molt peludes, que fa servir per subjectar a les seves preses.
Aquestes mosques capturen a les seves preses en ple vol, les maten i les succionen sense deixar de volar amb el seu poderós aparell bucal.
Els mascles realitzen un curiós ball a enfront de les femelles abans de la copulació. Les larves es desenvolupen a l'interior de fusta en descomposició.

Tolmerus cingulatus (Fabricius, 1781)

Machimus sp.

Laphria marginata

La Laphria marginata (mosca assassina),  pot arrivar els tres centímetres de longitud, amb la cara acabada en una trompa. Presenta una coloració fosca, gairebé negra i unes potes molt peludes, que fa servir per subjectar a les seves preses. No és hematófaga (no s'alimenta de sang de mamífers), sinó depredadora d'altres insectes,

entre els quals cal destacar, vespes, abelles, papallones, llagostes i fins i tot s'atreveix amb depredadors majors que elles com les libèl·lules. Caça en ple vol, posteriorment els mata i després succiona el seu cos.

Aquesta gran mosca és bastant freqüent en els clars de bosc.

Les seves larves es troben a l'interior de la fusta en descomposició.