Vilobicel col.labora amb:

PRINCIPIA

Can Solà

TomEva birders

Licencia Creative Commons
Vilobicel por Josep Biayna Rodríguez se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Unported.
Basada en una obra en http://vilobicel.jimdo.com/.

Família Chironomidae

Els quironòmids (Chironomidae) són una família de dípters nematòcers de l'infraordre dels culicomorfs. Segons les darreres estimacions conté 541 gèneres i 7290 espècies. Acostumen a tenir un cicle molt curt de vida i ser molt prolífics i presentar grans densitats, per això han servit per fer estudis de dinàmica de poblacions i, utilitzant les restes antigues d'aquests insectes, dels canvis que s'han anat succeint al llarg del temps en un ambient determinat.

Es tracta d'una família que viu en ambients aqüàtics, tant els terrestres com els marins i que està amplament distribuïda i sovint n'és el grup més freqüent d'insectes.

Els chironomidae es troben en un amplíssim rang de condicions ambientals i en els ambients contaminats sovint són els únics insectes que s'hi troben. En un ambient límit com el desert polar viuen també aquests dípters així com a 5600 m en l'Himàlaia o a 1000 m de profunditat en el llac Baikal. Alguns d'ells són actius a temperatures de - 16 °C

Juguen un gran paper en el reciclatge dels detritus, els cicles tròfics i les interaccions en els cursos d'aigua.

Chironomus plumosus (Linnaeus, 1758)

Aquest mosquit de fins a un centímetre de longitud, presenta unes antenes plomoses en els mascles, el tòrax bombat en forma de gep, i l'abdomen sobresortint per darrere de les ales.

La seva coloració és molt variable, en funció del seu hàbitat natural.

Les larves són aquàtiques i de color vermell, per la qual cosa reben el nom de "cucs de sang", aconsegueixen els 12 mil·límetres de longitud i llavors pupan just sota la superfície de l'aigua, i des d'aquest lloc emergeixen els adults.

Identificat per: John Carr  Massachusetts, USA

 

Cricotopus bicinctus (Meigen, 1818)

Subfamília: Orthocladiinae Lenz, 1921

Orthocladiinae sp