Vilobicel col.labora amb:

PRINCIPIA

Can Solà

TomEva birders

Licencia Creative Commons
Vilobicel por Josep Biayna Rodríguez se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Unported.
Basada en una obra en http://vilobicel.jimdo.com/.

Família MELOLONTHIDAE Samouelle, 1819

Subfamília MELOLONTHINAE Samouelle, 1819

Gènere: Polyphylla Harris 1842

Polyphylla (Polyphylla) fullo (Linnaeus, 1758)

Es tracta d'un escarabat inconfusible pel seu colorit i la seva grandària, que pot aconseguir els tres centímetres i mig de longitud. Per la part superior presenta dibuixos de color blanc brillant sobre els èlitres de color marró, i en la part inferior llueix un preciós borrissol de color marró.
Les antenes dels mascles apareixen fortament pectinades, mentre que les de les femelles ho estan molt menys.
Quan se sent molestat emet un fort xiuxiueig.
Les femelles dipositen uns 30 ous en el sòl, que es desenvolupen en un mes. Les larves passaran tres anys en aquest estat i poparan en la primavera. Els adults apareixen entre maig i juny d'aquest tercer any.
Les larves tenen forma de cuc de color blanc, arquejades, amb el cap gran amb fortes mandíbules i les potes toràciques de color groc. S'alimenten de diverses plantes silvestres, com al Eryngium maritimum i Psamma arenaria, i en terrenys conreats de coníferes i vinyes. Els adults solen trobar-se sobre els pins.
Apareix en borses locals de forma esporàdica, normalment és escàs o rar.

Gènere: Melolontha Fabricius 1775

Melolontha melolontha (Linnaeus, 1758) Larva

L'escarabat de Sant Joan és vegetarià i s'alimenta de fulles verdes de roure, de cirerer i d'altres arbres del nostre municipi.

El desenvolupament larvari és molt lent, la qual cosa dóna lloc a un cicle de diversos anys durant els quals és molt difícil trobar exemplars adults. No obstant això, l'any en què són abundants, són el terror dels horticultors i dels forestals.

Gènere: Amphimallon Berthold 1827

Amphimallon solstitiale (Linnaeus, 1758)

Aquest escarabat de color marró groguenc, pot aconseguir els dos centímetres de longitud corporal. Té un aspecte robust gairebé cilíndric, amb antenes claviformes.

Presenta una important quantitat de pèls clars per tota la part inferior del cos.

Les seves larves, vermiformes, s'alimenten de les arrels de nombroses plantes. Els adults volen entre juny i agost.