Vilobicel col.labora amb:

PRINCIPIA

Can Solà

TomEva birders

Licencia Creative Commons
Vilobicel por Josep Biayna Rodríguez se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Unported.
Basada en una obra en http://vilobicel.jimdo.com/.

Familia Dermestidae Latreille, 1804

Els dermèstids (Dermestidae) són una família de coleòpters polífags. Es coneixen 50 gèneres i 1200 espècies a tot el món. La seva mida varia entre 1 i 12 mm. Els adults tenen una forma del cos oval arrodonida amb el cos cobert de pèls o escates. Les larves són de tipus escarabeiforme i també tenen pèls.

Els dermèstids tenen hàbits variats; la majoria dels gèneres són carronyaires i s'alimenten de restes d'animals a la fase seca de la descomposició cadavèrica o de material vegetal com la pela i el pol·len, pèl d'animals, plomes, insectes morts i fibres naturals. Les espècies del gènere Dermestes es troben en els cadàvers d'animals, mentre d'altres es troben en els nius de mamífers, ocells, abelles i vespes. Els dels gènere Thaumaglossa només viu en els ous dels màntids mentre que Trogoderma són plagues dels cereals.

Aquests coleòpters són significatius en l'entomologia forense. Algunes espècies que es troben en els cadàvers ajuden en les investigacions dels crims.

Es fan servir en la taxidèrmia i en els museus d'història natural per a netejar els esquelets dels animals. Algunes espècies de dermèstids infesten les caixes dels violins i s'alimenten del pèl de l'arc del violí.

Larva de Dermestidae


Trogoderma variabile (Ballion, 1878)


Anthrenus cf. pimpinellae Fabricius, 1775


Anthrenus verbasci (Linnaeus, 1767)