Vilobicel col.labora amb:

PRINCIPIA

Can Solà

TomEva birders

Licencia Creative Commons
Vilobicel por Josep Biayna Rodríguez se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Unported.
Basada en una obra en http://vilobicel.jimdo.com/.

Família Pisauridae

Pisaura miriabilis

La Pisaura mirabilis és una aranya de color marró amb franges longitudinals clares en el dors, que s'alimenta de petits insectes que atrapa sense construir teranyines, tant en el sòl com en la vegetació baixa.

Els mascles presenten els palps engrossits en els extrems.

Es distribueix per jardins, parcs i prats d'Europa i nord d'Àsia, arribant a ser nombrosa en les parts baixes de les valls. En algunes ocasions, pot buscar acomodament en els habitatges dels éssers humans.

La femella pot aconseguir els 15 mil·límetres de longitud, mentre que el mascle amb prou feines supera el centímetre. Amb la finalitat de no ser devorat durant l'apariament, el mascle lliura a la femella un insecte embolicat en un fil teixit per ell mateix i, en nombroses ocasions, es fa el mort, amb el regal entre els quelícers; no obstant això, s'estima que en un 40% de les ocasions aquestes prevencions resulten insuficients.

Després, la femella transporta el capoll amb els ous -entre 5 i 10-, subjectant-ho amb els seus quelícers, durant unes dues setmanes, després ho enganxa en les herbes i construeix una teranyina al seu voltant. Les petites aranyes muden per primera vegada a l'interior del capoll i després emergeixen i es dispersen.

Pisaura quadrilineata